КМЕТ НА ТРОЯН ОБЩЕСТВО ОБЩИНА ОБЩИНА ТРОЯН

ПОСЛАНИКЪТ НА КОРЕЯ ВЪЗХИТЕН ОТ ТРОЯНСКА ОБЩИНА

„Съпругата ми беше чула прекрасни отзиви за Троян от посещението на други мои колеги“, сподели Н.Пр. Шин Бунам при визитата си в ТроянНа 17.03.2017 г. Посланикът на Република Корея Н. Пр. Шин Бунам бе на официално посещение в Троян. В Общината той се срещна с кмета г-жа Михайлова и председателя на Общински съвет-Троян – г-н Тодоров.

На официалната среща г-жа Михайлова разказа накратко историята и съвремието на града, като Негово Превъзходителство знаеше много факти за околностите, богатата ни история и добре развитите занаяти. Особен интерес за Посланика бяха богатството от минерални води и възможностите, които те предоставят за популяризиране на региона. Н. Пр. г-н Бунам прояви особен интерес към условията за инвестиции в общината.

Част от културната програма на Посланика и неговата съпруга включваше посещенията в Музей на Народните художествени занаяти и приложните изкуства, посещение на Троянската света обител „Успение Богородично“, при което Посланикът се срещна с игумена на манастира. В Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата – Орешак (НИХЗИ) гостите бяха посрещнати от управителя Иван Чакъров, като домакинът разказа за изложбите с международно участие и възможността Република Корея да участва в предстоящите издания.

Разговорите за предстоящи съвместни проекти ще продължат.

 

Save

Save

Save

Facebook Comments