КМЕТ НА ТРОЯН КРИМИ КРИМИНАЛНА МВР ОБЩЕСТВО ОБЩЕСТВО ОБЩИНА ОБЩИНА ТРОЯН

Комисията за безопасност на движението Троян бе свикана по спешност

Кметът на Община Троян поиска свикване на извънредно заседание на Комисията за безопасност на движението

Кметът на Община Троян г-жа Михайлова изиска от Председателя на Комисията за безопасност на движението зам.-кмета Ангел Ангелов да свика спешно заседание по повод на двете катастрофи през изминалата седмица, случили се на територията на града, на ул. „Радецки“, единият от които завърши с трагичен край. Кметът разпореди да бъде направен анализ на причините и предприети спешни мерки за преодоляването им.

На проведеното във вторник (28.03.2017 г.) заседание бе отчетено, че през изминалата година в общината бе направено немалко за подобряване на организацията на движението в града и в близост до мястото на двете ПТП-та. Комисията реши по спешност да бъде възстановена и освежена хоризонталната маркировка в района. Решено беше и поставянето на светлинна сигнализация – пътни знаци за пешеходна пътека със соларни панели, каквито вече има поставени на места в града. Следвайки новия Генерален план за организация на движението, през 2017 г. предстои изграждане на повдигната пешеходна пътека на улица „Радецки“, при пресечката с ул. „Проф. Шипковенски“.

По повод жалби на граждани, Комисията взе решение и да бъде поставен знак Б26 – „Забранено  паркиране“ на улицата, водеща до детска градина „Мир“.

 

Facebook Comments