ОБЩЕСТВО ОБЩИНА ОБЩИНА ТРОЯН празник фестивал

Сребро за “Боримски огън”

Танцова група “Боримски огън”при народно читалище”Напредък-1908г” с.Борима с ръководител Радослав Бачевски, спечели сребърен медал на Еврофолк Несебър 2017г.

Този фестивал е ежегоден.Организатори са:

Euro Folk Academy, Event Vacation
Европейската Асоциация на Фолклорните Фестивали – EAFF,
В рамките на Музикални празници “Евро фолк”.
With support of:
Община Несебър
Музикалните празници “Евро фолк” се състоят от четиридесет и пет музикални фестивала и се провеждат под егидата на Европейска Асоциация на Фолклорните Фестивали – ЕАFF в различни европейски градове. Основно събитие на Музикални празници “Евро фолк” е Фестивал №1 в Европа на традиционните народни изкуства – Старопланински събор “Балкан фолк” в България. В него ежегодно участват от 7 000 до 15 000 музиканти, певци и танцьори.
Внимание  заслужават и фестивалите в Санкт Петербург, Лондон, Париж, Рим, Прага, Будапеща, Несебър, Виена, Охрид, Краков, Барселона и др.
Характерна особеност на Музикалните празници “Евро фолк” е, че всички изпълнения се записват с професионална аудио и телевизионна техника и най-добрите от тях се излъчват многократно по повече от 20 кабелни и сателитни телевизии, както и по Световната интернет телевизия “EuroFolkTV” на адрес tv.eurofolk.com .

Журито на Европейският шампионат по фолклор “Евро фолк 2017” използва оценителната система на Европейската Асоциация на Фолклорните Фестивали – EAFF и Световната Асоциация на Фолклорните Фестивали – WAFF.

Оценките на колективите, явили се в конкурсната програма на Европейският шампионат по фолклор “Евро фолк 2017”, са валидни за класиране в Световната ранг листа /World ranking list of folklore/.
Честито!
Facebook Comments