ОБЩЕСТВО ОБЩИНА ОБЩИНА ТРОЯН ПРЕДСТОЯЩО

Лятно училище по занаяти в Орешак(Троянско)

Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата– Орешак организира  четвърта година лятно училище по занаяти , което ще се проведе от 24 до 28 юли 2017г. в изложбените зали на Националното изложение.

    Освен до традиционните занаяти – грънчарство, тъкачество и дърворезба, тази година младите участници ще могат да се докоснат до магията на народните танци и рисуването с огън – пирография.

   Целта ни е младите хора, на възраст от 10 до 15 години,  да усетят непосредствено духа на културните традиции на района, чрез многообразието от живи занаяти. Създавайки с ръцете си нещо самобитно и оригинално, младите майстори ще вдъхнат нов живот на богатото ни културно наследство.

    Лятното училище по занаяти е част от ангажимента на Националното изложение за насърчаване на визуалните изкуства. Изработените по време на лятното училище по занаяти произведения ще бъдат експонирани в зала №5 на Изложението.

   Изложбата на младите таланти ще се открие в 12.00 часа на 13 август 2017г. и ще бъде част от културните събития на Традиционния панаир на занаятите „Орешак 2017”.

 

Facebook Comments