ЗДРАВЕ ОБЩЕСТВО ОБЩИНА ТРОЯН РЕЛИГИЯ

Ловчанският владика Гавриил освети новопостроения параклис в Белодробната болница(СБАЛББ) в Троян

Днес бе специален ден за управителят на Белодробната болница в Троян д-р Цветомила Дудевска и екипът й.

Освещаването на новия параклис „Св. Лука Кримски” в двора на лечебното заведение бе причина да видим  Ловчанският владика Гавриил, и свещенници от енорията, светила на медицината, зам.областни управители, секретари, депутат, кмета на Троян Донка Михайлова, общински съветници, д-р Бумбалов-управител на МБАЛ Троян,инж.Радевски -най-големия дарител, Любомира Прокопиева-Троян плаза , Лили  Цанкова-“Сторител” , Валентин Бечев-“Трансофт, “гости от чужбина и много граждани
Решението за изграждането на параклиса е взето на 27 април т.г. от Медицинския съвет на лечебното заведение. Още същия ден започва и дарителската кампания за набиране на средства. Само за 4 месеца са събрани 18 062 лв. Те са вложени в конструкцията на параклиса, транспорта, изграждането на площадката и монтажа, облагородяването на терена и закупуването на църковна утвар. Дарителската кампания продължава за събиране на средства за изографисването на храма. 

Негово Високо преосвещенство Гавриил и свещениците  Марин , Станимир отслужиха Празничен водосвет на новоизградения параклис . Владиката  благослови присъстващите и разказа за Св.Лука Кримски, закрилник на лекарите. Д-р Дудевска благодари на всички, които уважиха събитието, на дарители, съидейници, медии,Също така благодари и на Министерството на здравеопазването за  инвестицията, направена в болницата тази година. Бяха отпуснати 87 000 лв, които предостави държавата тогава, вече е доставен софтуер и хардуер за информационната система на болницата, извършен е и ремонт на покривите на две от сградите на лечебното заведениеГостите подариха икони и много цветя. Направи е един много ценен подарък – Богородица извезана на гоблен”

Всички трябва да се чувстваме доволни от  това, което се случва в Троян. Заради това ,че има дарители, които знаят,че събраните средства  отиват за нещо смислено, за подобряване на качеството на здравеопазването тук, за това болните и близките им да се чувстват по-добре.

Тържествено освещаване на параклисът в Белодробна болница(СБАЛББ) – Троян – галерия

Facebook Comments