КУЛТУРА ОБРАЗОВАНИЕ ОБЩИНА ТРОЯН

2.50 ЛВ ЛИ СТРУВА НАШАТА СЪВЕСТ?!

Любимото ми място е градинката пред Информационно-културния център в Троян.

Градинката преди кражбата

Слушам децата, наслаждавам се на зеленината. Радвам се и на градинката пред магазина за велосипеди.

Градинката след кражбата

И днес минах от там  за да се заредя  с положителна енергия. Да, но за съжаление не се случи. Напротив ядосах се. Ядосах се, че някой беше изкоренил два корена мушкато от едната саксия пред павилиона за кафе. Ядосах се затова,че заради 2.50 лв бе ощетена красивата градинка.

Всички сме чели “Малкият принц ” на Екзюпери(любима ми е). В нея се разказва за розата, която той отглежда с радост . Как я наблюдава. Как й  се радва.

Грозно е нали?

Така е и с тази градинка. Мая   се грижи с такава любов  за нея. Старае се да е хубаво за сетивата ни когато пием кафето си с любим, приятелки…

И изведнъж изчезват два корена цветя. Няма как да не я заболи. Заболя ги всички хора, които са редовни клиенти . Майки и баби….

Защо , мили хора? Защо причинявате това? Защо хубавото не си остане хубаво. Какво Ви пречеха тези цветенца? Ами да бяхте казали, че нямате пари. Пък ще Ви подарят.
Някой ще каже, че цветето трябва да е откраднато за да се хване. Нали имало такова поверие. Но това не важи за  обществените места. В повечето държави  по света глобите за откраднато цвете е доста солена. И си имат красиви градинки. Радват им се

Специално в Троян  подобен случай имаше през 2016 . Тогава чрез камерите  общинска администрация  разбраха кой открадна цветя  от саксиите пред Общината. И какво?

Трябва да имаме страх за да не  крадем цветя?  Но,  както казва героят от филма “Опасен чар”: “Лошо, Седларов, лошо!”

А нашите деца  какво гледат? Какъв пример даваме?

2.50лв ли струва  нашата съвест!?

Снимките са правени тази сутрин.

 

Facebook Comments