ОБЩИНА ТРОЯН СПОРТ

60 МОСКВИЧА СИ ДАДОХА СРЕЩА В ТРОЯН

Около 60 автомобила “Москвич”се събраха   на четиринадесетия национален събор на Клуб “Москвич България”, който тази година се състоя в Троян.
Пловдивчанинът Недялко Димитров(един от организаторите), сподели, че съборът се организира в различни градове в страната, за да може тези автомобили да се покажат на повече хора. По думите му повечето от ретро колите са в оригинално състояние, други са възстановени или модифицирани. Ветеранът, който участва в събора, е “Москвич 403” произведен 1963 г. Той е с оригиналните си гуми, не е пребоядисван и ремонтиран и е с фабричен двигател.
Димитров добави, че средната възраст на членовете на клуба е около 30 години, а най- младия Москвич  ще има юбилей, 30 години.

Старите руски автомобилите бяха изложени на площад”Възраждане” в Троян и събраха много почитатели. Участниците в събора дефилираха до село Черни Осъм, а в село Орешак се надпреварваха в майсторско шофиране за време.

Най-малкия участник-4 години
Организаторите

Вечерта се събраха в популярния парк “Къпинчо”. Там продължиха с награждаване на най-изявените членове на клуба. Народния представител награди  майсторът  на волана , а сем.Милеви подариха една голяма торта за гостите направена с любов от Виенска сладкарница “Славея”. За перфектна организация, плакети от Клуба получиха  Община Троян и Ру на МВР  в балканския град в лицето на началника на  троянската полиция Радостина Петкова.

Официалната част завърши със заря. Купонът продължи до ранни зори на следващия ден.

Публикувахте от ТроянЪт – Всичко за Балкана в 9 юни 2018 г.

Facebook Comments