ОБЩИНА ТРОЯН

ОТВОРИХА ТРОЯНСКАТА УЛИЦА “ВАСИЛ ЛЕВСКИ” ЗА ДВИЖЕНИЕ

ВЪПРЕКИ ОГРАНИЧЕНИЕТО ЗА ПРЕМИНАВАНЕ НА АВТОМОБИЛИ И ПЕШЕХОДЦИ УЛИЦАТА БЕ ПЪЛНА С МИНУВАЧИ! ЗА ЕДНИ МОЖЕ, ЗА ДРУГИ НЕ МОЖЕ!

Преди няколко минути отвориха за движение улица “Васил Левски” в Троян. Вчера съобщихме за временното ограничение по отсечката “Васил Левски ” до”Стара Планина”(Малък пазар) във връзка с изпълнението на проекта за цялостна реконструкция на Малък пазар, ОП „Комунални услуги“ започва с премахването на дървета на мястото на новостроящия се обект, за което Община Троян вече съобщи.

Градския автобус минава точно на момента въпреки ограничението. Режат най-високото дърво  . За едни може, за други не може!

Проектът за озеленяване предвижда увеличаване броя на дърветата (сега бяха 10 , после ще бъдат 15)и зелената растителност. Живи плетове ще бъдат изградени източно от Малък пазар, както и западно до новопроектирания паркинг, сподели Елеонора Тотева(ОП”Комунални услуги”). Попитахме я защо се режат здрави дървета, не можеше ли да се оставят някои.Според еколозите и не само те, дърветата боледуват по тази улица. Може би защото корените им не могат да дишат от прекаления цимент, каза Тотева. И наистина като се загледахме видяхме,че листата  на някои дървета не са като останалите. Зеленината ще бъде складирана до “Вектор”, където ще бъде изградена Компостиращата инсталация за разделно събрани зелени отпадъци е проектирана с капацитет 2200 тона годишно, каза още управителката  .

Въпреки ограничения достъп до пазара, посредством нерегламентирано преминаване на пешеходци  и коли по ул. „Васил Левски”  движението си бе доста натоварено.Кой от любопиство, кой  от инат-да не се изпълни препоръката на общинска администрация.  По време на махането на дърветата , което е рисково за всички около тях , масово минаваха автобусите на Цанко Минчев.Специално спираха работа хората от ОП”Комунални услуги” , да им махнат ограничителните знаци . За да мине автобуса, и да не заобиколи.  Това бе башбългарска работа.  Мина и катафалка на траурна агенция. Точно от там трябвало да мине.

Репортерът на Троян експрес присъства там, но отдалеч наблюдаваше всичко случващо се.

Кому е нужно тогава да се ограничава достъпът като никой не изпълнява разпорежданията? А ако беше се случило нещо непредвидено?Кой ще е виновен?Общинските служители!

ДА, БЪЛГАРИТЕ НЕ ОБИЧАМЕ ДА ИЗПЪЛНЯВАМЕ  ЗА ОГРАНИЧЕНИЯТА С ЦЕЛ ПРЕДОТВРАТЯВАНЕ НА НЕПРИЯТНИ ИНЦИДЕНТИ! ЗА ЖАЛОСТ…И ВСЕКИ ДРУГ НИ Е ВИНОВЕН ПОСЛЕ!

 

 

Facebook Comments