"Троян светна" – поредната документална хроника на Христо Борисов

2Вчера в Информационно – културния център на града ни бе представена поредната документална хроника на Христо Борисов -“ Троян светна“. Аз  имах честта  да я прегледам  преди няколко дена, когато г-жа Михайлова и г-н Тодоров от името на Общината послучай откриването на клуба  на БЗНС – Троян я подариха . Направи ми впечатление. И бях  подготвена. Но  все пак с интерес изслушах презентацията на г-жа Павлина Петрова от Държавен архив Ловеч.

Христо Борисов е работил цяла година върху поредната си троянска хроника. За разлика от книгата за първа популярна банка, която му е била поръчка, тази започва да я твори под въздействието на музите  си (съпруга, приятели от Троян). Къртовският  труд на автора  е допринесъл за разкошната книга, която се чете леко. И най- важното, че  е увлекателна.

 

Гостите дошли  за да уважат Христо  Борисов изслушаха  с интерес и неговия разказ за написването й. Задаваха  въпроси.

Тази среща с троянци ще остане и паметна за Христо, защото тук той се видя с роднини, които не беше виждал 40-т години.И това предизвика сълзи от радост и вълнение  при срещата им. И накрая разбира се  една снимка за спомен на организатори, гости и роднини.

Тук може да чуете и самият автор . Какво разказа пред гостите .

Свързани статии

Back to top button