Община Ловеч ще е домакин на второто издание на международна олимпиада по френски език

imagesОбщина Ловеч ще е домакин на второто издание на международна олимпиада по френски език, което ще се състои от 29 октомври до 1 ноември, съобщи кметът Корнелия Маринова.
Олимпиадата се организира от Министерството на образованието и науката и Община Ловеч заедно с РУО-Ловеч, и ПЕГ „Екзарх Йосиф Първи“ и в тясно сътрудничество с Франкофонски регионален център за Централна и Източна Европа на МОФ в София, Асоциацията на преподавателите по и на френски език в България (АПФБ), МВнР и други франкофонски партньори.
Според регламента състезанието е за страните членки на Международната организация на Франкофонията (МОФ) от Централна и Източна Европа, а именно Албания, Армения, България, Македония, Молдова и Румъния.
Участниците са 33 ученици-състезатели и 12 учители.
Олимпиадата има за цел да покаже доброто владеене на френски език и да насърчи междукултурния обмен между младите франкофони от страните от Централна и Източна Европа. Сред останалите цели са популяризирането на френския език и ценностите на франкофонията, засилването на диалога между партньорите,насърчаването на креативното мислене и други важни умения и компетентности.
Участници в олимпиадата са ученици с минимална възраст 16 години. Ще се проверят две нива на владеене на френски език – В1 и В2. Затова и всяка страна – участник има отбор от шестима ученика, по трима за всяко ниво.
Откриването на олимпиадата е на 30 октомври /неделя/ от 10 часа в ПЕГ „Екзарх Йосиф Първи“.

БТА

Ивайло Тодоров

Системен и Уеб администратор и фотограф на медията.
Back to top button