В Ловеч подстъпите към Апостола са изчистени от сняг

снимка - интернет
снимка – интернет

Днес бяха изчистени от сняг подстъпите към паметника на Васил Левски в Ловеч, който се извисява в горния край на квартал „Вароша“ в близост до крепостта. Служители на общинската фирма „ЕКО“ ЕАД Ловеч са почистили стъпалата към монумента. Почистен е и пътят от ресторант „Стратеш“ към крепостта, по който минават колите.

В годината, в която се отбелязват 180 години от рождението на Васил Левски, пътищата към Апостола трябва да са чисти, отбелязаха от общинската фирма.

Както е известно, тази година Ловеч, заедно с Карлово и София, са центрове на честването,  организирано от Общобългарския комитет „Васил Левски“.

След спирането на снеговалежа пътната мрежа в община Ловеч към 17 часа на 20 януари, петък, е нормална при зимни условия.

Няма сигнали за бедстващи хора, няма и затворени междуселски общински пътища на територията на общината. Няма селища без електроснабдяване и водоподаване.

Подадената информация се отнася само за общинските  пътищата, но не и за другите, които са под юрисдикцията на държавната власт.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button