Информационен бюлетин за 03 февруари 2017 на ОД на МВР Ловеч

polhr

На 31 януари и 01 февруари на територията на РУ Ябланица е проведена полицейска операция в хода на която са  проверени 14 МПС и 17 лица, като за констатирани нарушения са съставени 2 акта по ЗДВП.

 В РУ Ябланица е образувана проверка срещу 16 годишен младеж от с.Брестница след получен сигнал, че той е  хвърлил дърво  и е повредил задна броня на лек автомобил БМВ 525 , паркиран пред частен дом в с.Брестница.

В РУ Ябланица е образувано досъдебно производство  срещу 43 годишна жена от с.Брестница, която на 02 февруари около 00.30ч. е проникнала в къща в селото обитавана от 39-годишен мъж и 65 годишна жена и е счупила с брадва врата и прозорец. Работата по случая продължава.

В РУ Угърчин е образувано досъдебно производство срещу 64-годишен жител на с.Лесидрен, след като в хода на специализирана полицейска операция служители на РУ Угърчин  са открили в обитаван от лицето имот чувал с насипен тютюн и 32 бр. пакетчета със същото вещество,  с общо тегло 23.500 кг.

На 02.02.2017г на територията обслужвана от РУ Угърчин е проведена полицейска операция, в хода на която са  проверени 12 МПС, 28 лица и два склада за съхранение и преработка на дървен материал. Образувани са две досъдебни производства, а от частен дом в с.Кирчево са иззети  19 куб. метра  незаконно добити и съхранявани дърва за огрев.

 

В РУ Тетевен е образувано досъдебно производство срещу 48 годишен мъж от града, за който е установено , че съхранява незаконно добит дървен материал-26,30 куб. м. пространствени дърва за огрев.

На 02.02.2017г. около 17.00 часа  пред офис на куриерска фирма в гр.Тетевен, в момент на получаване на пратка е задържан И.Н.-22 годишен. В получения от тетевенецът пакет е открито мъжко яке, в предния джоб на което е била поставена сгъната по специфичен начин станиолена опаковка със съдържащо се в нея кафяво прахообразно вещество и с бруто тегло 20.26 грама.  При тестване с полеви тест веществото е реагирало на хероин. Мъжът е задържан за срок от 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство.

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button