Националната гимназия за приложни изкуства "Проф. Венко Колев", гр. Троян , организира конкурс за ученическа рисунка "Пейзаж от моята България"

2017-01-18-10-48-03За шести пореден път Националната гимназия за приложни изкуства „Проф. Венко Колев“, гр. Троян, с подкрепата на Министерството на културата, СБХ, НХА и ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“, организира конкурс за ученическа рисунка „Пейзаж от моята България“.

В конкурса могат да участват всички ученици на възраст от 10 до 15 години.

 1. Всеки участник може да изпрати максимум 2 рисунки, създадени през последните 2 години. Размерът на творбите трябва да бъде 35/50 см, без рамка и паспарту. Рисунките трябва да са оригинали, да са подписани от автора и да са негова собственост. Те не трябва да са участвали или награждавани в други изложби и конкурси.
 2. Техники – на хартия – молив, акварел, пастел и темперни бои.
 3. Етикетите на творбите трябва да се залепят на обратната страна на рисунките и да бъдат попълнени четливо с печатни букви на български език.
 4. Журито е съставено от преподаватели в НГПИ „Проф. Венко Колев“, гр. Троян. Решенията на журито не подлежат на обжалване.

Срок за получаване на рисунките: 13–17 февруари 2017 г.

Адрес: НГПИ „Проф. Венко Колев“, ул. „Г. С. Раковски“ № 15, 5600 гр. Троян, Ловешка област, тел. 0888 898 471 – Владимир Киров; email: vladimirkirov55@gmail.com

НАГРАДИ:

 1. Първа награда: 150 лева + участие в пленера на училището.
 • Втора награда: 100 лева + участие в пленера на училището.
 • Трета награда: 50 лева + участие в пленера на училището.

 • Петнадесет награди за участие в пленер на училището.

 • Първа, втора и трета награда се спонсорират от Ротари клуб град Троян.

  Руслана Попсавова

  Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
  Проверете също
  Close
  Back to top button