Енергетикът от Троян инж. Боян Владовски е в листата на „Обединени патриоти НФСБ, АТАКА и ВМРО“ за 11 МИР Ловеч

На 18.02.2017 г. Красимир Каракачанов присъства на традиционното за ВМРО поклонение на паметника на Левски в Ловеч. Почитта си пред Апостола отдадоха още председателят на ловешкия областен комитет на войводите Даниел Сираков и на плевенския – д-р Калин Поповски.
По-късно през деня бе проведена и среща с ловешкия партиен актив, както и бе дадена пресконференция.
„Гледам социологията, виждам и резултатите от президентските избори, затова проблемът с един мандат не стои пред нас, въпросът е ще съумеем ли да вземем. Ако направим гласове за повече от един мандат, при преразпределението на гласовете от другите места е възможно в Ловеч да реализираме и два мандата”. Така отговори на въпросите на журналистите как преценяват силите си в Ловеч на парламентарните избори „Обединени патриоти“ съпредседателят на коалицията и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов. Очакванията му са в следващото Народно събрание патриотите да имат повече депутати в сравнение с предишния парламент.
Според Каракачанов едва ли ще е възможно да се сформира коалиция след изборите между две партии. Затова е най-добре да се търси формула на национално съгласие за съставяне на правителство на базата на програма, която той препоръчва да е на „Обединени патриоти“. Да се разпишем върху една програма, за да се опитаме да решим проблемите на хората, а нe нашите и не да си чешем егото, щом няма идеологическа основа, нека се кооперираме на програмна, коментира Каракачанов. Той обаче не изключва възможността „някой голям роднина на двете големи партии – ГЕРБ и БСП, които не са суверенни партии и имат партии майки, да ги посъветва да се обединят“. Когато политиците се кланят днес и утре пред паметниците на Левски, да се замислят по този въпрос, посъветва Каракачанов.
Кампанията си патриотите ще водят не толкова през медиите, каза още той, а на терен, ще проведат максимален брой посещения в малките населени места, защото „хората искат да видят политиците наживо, а не по телевизора“.
При разпределянето по партии на водаческите места в листите Ловеч се е паднал на „Атака“, съобщи още Красимир Каракачанов, името се очаква да бъде обявено. Представители на ВМРО в листата ще бъдат адвокатката Детелина Сотирова, общински лидер на партията в Ловеч и зам. Областен председател – на второ място и енергетикът от Троян Боян Владовски – на четвърто място.
Каракачанов заяви още: „Не е възможна коалиция между ГЕРБ и БСП след изборите, няма и възможност да се състави правителство от две партии”. Както и, че трябва да се спре приватизацията на структури и дружества, които са печеливши и носят приходи в бюджета на държавата. Според него процедурата по приватизация на летище София ще бъде прекратена преди изборите. ”Моята позиция е, че аз не съм съгласен с логиката, която царства в последните 20 г., че държавата е лош стопанин и всичко трябва да бъде раздържавено. Работещите структури, една от които е летище София, ако бяха и такива енергоразпределителните дружества, когато те носят сигурен приход в бюджета на държавата, и могат да бъдат менажирани нормално, няма смисъл да бъдат приватизирани.”

ВМРО Ловеч

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button