Майкъл Иванов стартира на световния шампионат по мотокрос в Катар

От утре започва световния шампионат по мотокрос. Първият кръг от сериите е в Катар и трима български състезатели вече с нетърпение очакват първото падане на бариерата за сезон 2017.

За пета поредна година мотокрос трасето Лосаил приема кръг от MXGP и това едно от двете мотокрос съоръжения, на които състезанията са на изкуствено осветление. Специфичното за  трасето е, че то е изкуствено насипано със земна маса и вторите маншове са достатъчно трудни, поради изровената почва и появяващата се на места скална маса отдолу, дори за пилотите от клас МХGP.

Майкъл Иванов (VAMO Racing team, Honda, #97) започва сезона с нов отбор, нова марка и нов мениджър в лицето на Боян Станчев. Отборът на Майкъл е разположен в Белгия и това определено помага на младия състезател от Троян да свикне с меките, пясъчни трасета, които вече са сериозна част от световния шампионат. Понякога те изиграват лоша шега на пилотите, които са свикнали на твърди и бързи трасета. От началото на годината Иванов участва в няколко старта в официални състезания в Англия и Испания, като на иберийския полуостров направи и топ 3 класиране което допълни самочувствието му, силно необходимо за един добър старт в Световния шампионат. През 2016 г. имено в Катар Майкъл отбеляза своите първи точки за сезона, а 2017-а е неговата трета година в световния шампионат в клас МХ2.

Тук може да видите и календара по мотокрос

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button