Млад мъж е в кома 78 дни! Семейството му се задъхва от непрекъснатите разходи за лечение

dinkoМлад човек от Пазарджик вече 78 дни е в кома, а семейството му се задъхва от непрекъснатите разходи за лечение. Днес в социалните мрежи приятели на пострадалия Валери Атанасов разпространиха зов за помощ:

Мили приятели, близки и познати. От 17.11.2016г. до сега, моят брат Валери Атанасов, който е само на 33 години претърпя 3 мозъчни операции. Вече 78 дни е в кома, лежи във ВМА град София. Лечението му е скъпо и вече непосилно за моето семейство. Моля тези от Вас, които имат желание и възможност, да ни подкрепят се свържат с мен на лични или на тел. 0878565792 – Динко Атанасов. Дано помогнем на брат ми да пребори болестта и живее. Знам, че живеем в тежки времена. БЛАГОДАРЯ ВИ!Господ да е с вас!
Братът на Валери – Динко Атанасов, разказва, че трагедията започнала с бактериално заразяване – стрептококи и стафилококи. Бацилите се размножили лавинообразно и засегнали главния мозък. Там се получил абсцес и се образувала капсула. В нощта, преди Валери да бъде опериран, тя се спукала и инфектирала околните тъкани.
Купуваме купища лекарства на всяко ходене до София, където лекуват брат ми, с мъка реди Динко. Непрекъснато излизат още и още медикаменти, които НЗОК не заплаща. Лекарите сега искат човешки албумин. Той се доставя в аптеките само по заявка, само едната ампула е 120 лева, а даже не знаем колко ще трябват. Още 2700 лева са ни необходими за друго лекарство, което не се продава в България, уредили сме да го купим от Хановер. То е за възстановяване на мозъка и е жизнено необходимо.
Динко казва, че заплатата му като охранител не стига доникъде. Не успял да си купи дори винетка, не може да поеме и огромните разходи за гориво, затова сега с майка му пътуват с влак до столицата.
Той моли всички, които могат да помогнат, да се отзоват, за да бъде спасен животът на един млад наш съгражданин.
Те могат както да се свържат лично с Динко, така и да преведат пари по банкова сметка – IBAN BG 22 TTBB 94001527 5368 81, BIC TTBBBG22, SG Експресбанк, клон Пазарджик. / „Пазарджишка Марица“

Ивайло Тодоров

Системен и Уеб администратор и фотограф на медията.
Back to top button