ЦЕНЕН подарък за Сейхан от Троян.

Трогателен разказ са силата на волята
22-годишният Сейхан е стар наш познанийк. Той живее е в Троян. Страда от вроден дефект спина бифида. С деформация на долните крайници и силно деформиран гръбначен стълб, преди няколко години и двата му крака са ампутирани в рамките на три операции’

Подаръкът на Сейхан
В нашия град доскоро той се придвижваше в инвалидната си количка по улиците покрай колите. Защото това бе единственият начин да стигне до работното си място. Затова негови близки инициираха дарителска кампания, с която да събраха сумата от 4000 лева и да закупят кола от Швейцария – Опел „Мерива” за адаптирано шофиране от човек без крака.

Каузата в помощ на Сейхан започва през лятото на 2016 г. във фейсбук с апел на неговия приятел Ивайло: „Ако си мислим, че имаме проблеми и че животът ни не е лесен, то нека си спомним, че има един друг свят, паралелен с нашия. Свят, който не забелязваме, който е изпълнен с битки, всекидневна болка и борба за оцеляване.” Сейхан е човек, притежаващ силен дух и амбицията да се развива. Затова беше необходимо да се закупи колата, чрез която да стане „по-мобилен“, казва приятелят на момчето без крака.
по материали на https://www.blitz.bg

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button