Ученици получиха ценен подарък от НД"Традиция – 34-ти пехотен полк" РК Априлци -Троян

kalisterski-2 kalisterskiУчениците от а НУ“Св.Св.Кирил и Методий“ и ОУ“Христо Ботев“ с класни г-жа Петрова на  и г- Николай Стойчев Троян получиха ценен подарък.

%d1%83%d1%87%d0%b5%d0%b1%d0%bd%d0%b8%d0%ba-%d0%bf%d0%be-%d1%80%d0%be%d0%b4%d0%b8%d0%bd%d0%be%d0%b7%d0%bd%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d0%b5-1-4-%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d1%811Христо Калистерски от  името на НД“Традиция – 34-ти пехотен полк“ РК Априлци -Троян им подари Учебник по Родинознание на Костадин Костадинов. Децата бяха много радосрни и нямаха търпение да го разгледат.Директорът на музея  в Добрич пише

Българското училище е превърнато в инструмент за отродяване и асимилация на българите. С новите „български“ учебници по история се възпитават нихилисти, дегенерати и емигранти. Опитах се да направя каквото беше по силите ми, за да спра този процес – срещах се с министри и депутати, писах писма до медии, правих протести. Резултатът, като изключим вдигнатия шум, беше нулев. Затова реших да напиша учебник по Родинознание. Учебникът няма за цел да създава някакво хипертрофирано национално самосъзнание, да създава едва ли не някакъв грандиозен национален дух у децата, не, просто ще представя българската история такава каквато е.

Костадинов работи  по много въпроси на патриотична тема – възстановява паметници, издава книги, подпомага българските общности предимно в Румъния, Молдова и Украйна! Учебникът е писан на основата на старите учебници от преди девети септември и е много добре направен! Има реалните исторически факти, без да има някаква пропаганда съобразно обществения строй! Учебникът е предназначен за деца от първи до четвърти клас, безплатно се разпространява!

 

Ивайло Тодоров

Системен и Уеб администратор и фотограф на медията.
Back to top button