Варненска художничка спечели първа награда в Шести национален конкурс за ученическа рисунка на тема „ПЕЙЗАЖ ОТ МОЯТА БЪЛГАРИЯ“

На 3  март  2017 година (петък) от 15.00 часа в Галерията на НУПРИ Троян с еоткри изложба, посветена на 

Шести национален конкурс за ученическа рисунка на тема

ПЕЙЗАЖ ОТ МОЯТА БЪЛГАРИЯ 

Организатор:

Национално Училище за приложни изкуства „Проф. Венко Колев“, гр. Троян

Инициативата се извършва с подкрепата на Министерството на културата, СБХ, НХА и ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“

От Владимир Киров (художник, преподавател по рисуване, главен учител в НГПИ):
В конкурса  участват  рекорден брой 620  ученически рисунки от  школи по изобразително изкуство и училища от цяла България.

Много от  рисунките  направиха силно впечатление със своят колорит и рисунък, но  пейзажът „ Вълшебните Родопи“ на Белослава Чернева от Варна се открои сред всички.Силно впечатление направиха и рисунките на Ив-Кристиян Недков от град Плевен с ръководител Мая Ананиева и Александър Цонев от град Севлиево с ръководител Ива Русинова.Работите им са с прекрасни композиционни решения,с много свежест и непосредственост на изказа. Редуват се дървета, мостове  и къщи в много интересен композиционен порядък. От град Ловеч най-силно се представиха учениците от ОУ „Васил Левски“ с преподавател Светлана Славчева.

Освен прекрасните пастелни решения на пейзажните композиции на децата от ателие „Приказен свят“ с ръководител Татяна Антонова град София в изложбата ще се видят и експресивните решения на учениците на Светлана Стоянова от град  Летница, школите по изобразително изкусто в град Кърджали. От Троян се изявиха учениците Вяра Николова и Виктор Миленов от ОУ. Св.Св. „Кирил и Методий“ и Симеон Бояджиев от СУ „ Васил Левски“.
Наградите бяха връчени от г-н Валентин Бечев-от Ротари клуб Троян. А наградените за пленер от директорът на НУПРИ -Тряо г-н Илиян Илиев

1. Първа награда: 150 лева + участие в пленера на училището.

2. Втора награда: 100 лева + участие в пленера на училището.

3.Трета награда:  50 лева + участие в пленера на училището.

4. двадесет и една награди за участие в пленер на училището.

Първа, втора и трета награда се спонсорират от Ротари клуб град Троян.

Пленерът  ще се проведе от 10 – 12 .04.2017 година и  включва:  работа  и обучение в ателиетата на училището  по време на пролетната ваканция.                                                                                                                                                                                         Осигуряват се: безплатна храна, спане, посещение на музеи, екскурзия до Троянския манастир. Обучението включва направа на керамични пластики, живопис, скулптура и запознаване с компютърни програми, използвани в специалността Рекламна графика /photoshop, coreldrow, ilustrator и други/. Материалите за обучението са безплатни и се предоставят от училището.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button