Величкий епископ Сионий е един от ДОСТОЙНИТЕ БЪЛГАРИ

Троянци може само да се гордеем,че и Величкий епископ Сийоний е един от 84те достойни българи получиха отличия на церемонията, но всъщност наградените са много повече, защото главен комисар Николай Николов получи отличие за всичките 771 спасители – пожарникари и полицаи, които работиха десет дни при изключително тежки условия и с риск за живота си след трагедията в Хитрино.

Троянци може само да се гордеем,че и Величкий епископ Сийоний е един от тях

Голямото отличие на тазгодишната церемония „Достойните българи“ родителите на Синан Мурад.

През есента на 2016 г. Любомила Ангелова, която успешно се пребори с рака с помощта на своите ученици, започна на свой ред да събира пари – този път за болния ученик Синан Мурад, бореше се за неговото излекуване, вдъхваше му надежда. Отново помагаше целият град.

За съжаление, Синан почина на 17 януари 2017 г., но едно от последните му желания е било събраните 160 хиляди лева за неговото лечение да се дарят на други болни деца, както и на неговото училище. Това направиха неговите родители Шенол и Селма Мурад.Кметът на Мадан Фахри Мулайсенов получи награда от името на жителите на града, които за 4 дни събраха 7 т картофи и трайни храни за бедстващите в Хитрино.

А треньорката на „златните момичета“ Ина Ананиева получи отличие за ансамбъла на България по художествена гимнастика -Михаела Маевска, Ренета Камберова, Християна Тодорова, Цветелина Найденова и Любомира Казанова, които се пребориха и със съдбата, и със себе си, за да сбъднат олимпийската мечта.

За 15-и път в. „24 часа“ отличи достойните българи, обикновени хора, отличили се с добри дела през миналата година.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button