ВКС ОТМЕНИ РЕШЕНИЕ НА АПЕЛАТИВНИЯ СЪД ВЕЛИКО ТЪРНОВО ПО ДЕЛОТО ЛЕСИДРЕН

Кристина Лялева, адвокат на родителите на загиналите Вили  и Марино току -що съобщи 

Със свое решение от днес(28 .03.2017) ВКС отмени решението на Апелативен съд Велико Търново, с което бе намалена присъдата на Филип Михайлов, който през лятото на 2015 г. уби две деца и рани трето край с. Лесидрен. ВКС е намерил, че констатациите на ВТАС, че Филип Михайлов е оказал помощ на загиналите деца са неправилни и по отношение на него следва да се приложи по-строгия закон, а не привилигирования, който бе възприет от съда във Велико Търново. Предстои насрочване на делото за повторно разглеждане от Апелативен съд Велико Търново.

Ние се радваме,че все пак има справедливост и очакваме наново преразглеждане на делото в Търново. И се надяваме този път исканията на близките на убитите след гонка  в Лесидрен, Велислава и Марино  ще бъдат удовлеторени.Техните искания   за по-висока присъда.

А що се отнася до оказване на помощ  на загиналите деца – ТОВА Е АБСУРДНА ИЗМИСЛИЦА. Очевидци  на грозния инцидент твърдят, че Филип не е бил на себе си и само е стоял до колата и се вайкал. Не е мърдал от мястото си след като е разбрал какво е сътворил.

Дано този път съдът обърне внимание на горе изложения факт

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button