Второ място за творбата на Габриела Инковска от СУ „Св. Климент Охридски”-гр.Троян в конкурс

Днешният празник бе повод да бъдат отличени 3-та победители в областния етап от националния конкурс за детска рисунка: „Аз и Детското полицейско управление”.

Специално сформирана комисия от служители на ОД МВР-Ловеч отличи най-добрите творби:

1- во място –Петя Славова Петрова -6 а клас при СУ „Тодор Кирков”-гр.Ловеч
2- ро място – Габриела Инковска – 5 б клас при СУ „Св. Климент Охридски”-гр.Троян
3- то място – Лусия Людмилова Томова – 4 б клас при СУ „Тодор Кирков”-гр.Ловеч

Ловешките ученици получиха почетните си грамоти от старши инспектор Виолета Маринова – областен координатор на проекта и в присъствието на гл.инспектор Михайлов -Началник на РУ Ловеч и учителския колектив на СУ „Тодор Кирков”. Трите наградени рисунки са изпратени в Главна дирекция „Национална полиция“ в София за участие в националното ниво на конкурса.

След края на официалната част полицаи и ученици си размениха мартенички с взаимни пожелания за здраве и успех.

Припомняме, че проекта стартира в началото на учебната 2016/2017 год. В рамките на инициативата децата обогатиха познанията си за работата на полицията, преминаха през обучения по детска полицейска лична защита и първа долекарска помощ, запознаха се отблизо с полицейската техника, помощните средства, униформите и т.н. Целта е ранна превенция на подрастващите, утвърждаване на ценностно отношение към законите, създаване на навици за безопасно поведение и вземане на адекватни решения в определени ситуации, изграждане на гражданска позиция и развитие на гражданска компетентност, стимулиране на прилежност и инициативност и повишаване доверието към полицията.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button