В памет на Николай Ганков

На 27 март за рекордния дванадесети път в Община Троян, по идея на инициативен комитет „Николай Ганков” и с любезното съдействие на Народно читалище ”Наука-1870 г.”, ще се проведе церемонията по връчване на признанието за цялостно творчество, дух, достолепие и голямо сърце – приз „Николай Ганков” за всеотдайност в областта на културата, изкуството и духовните ценности.

Един Приз без състезател елемент и финансов характер, връчван на личности с голям принос за развитието на културният живот в Общината през годините. Отличие, което е знак за големите творчески качества на неговите носители, тяхната вяра и стремеж към истина и доброта. Един Приз, с който искаме да покажем, че все още има достойни хора, на които да кажем „Браво!” и „Благодаря!”.

По утвърдена традиция церемонията ще започне с авторска постановка, наречена „Къде е овцата???”  по мотиви от „Сако от Велур” на Станислав Стратиев, сценарий и постановка Христо Ганков, с участието на Венелин Йорданов – Хъша, Найден Стоянов и Минчо Вачков.

Къде е овцата, кой ще вземе почетния плакет и кой ще бъде дванадесетия носител на приз „Николай Ганков” за всеотдайност, ще разберете на творческата вечер с вход свободен на Международния ден на театъра 27 март /понеделник/ от 18.30 часа в зала „Форум”  на Читалище „Наука – 1870 г.”  – Троян.

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button