Група мъже от Ловешко са предадени на съд за кражби

Районната прокуратура в Тетевен е предала на съд група мъже, извършили поредица от кражби, съобщават от Апелативната прокуратура във Велико Търново.

Обвинението срещу Христо Н., Росен Р., Марин Н., Радослав А., Мирослав А., Алекси С., Георги Д. и Милен Р. е за това, че в периода от 26 декември 2015 г. до 8 март 2016 г. в селата Златна Панега и Голяма Брестница, Ловешко, при условията на продължавано престъпление, в различно съучастие, чрез използване на три леки автомобила са отнели и направили опит да отнемат чужди движими вещи.
Става дума за два тона хлебно зърно, собственост на „Агромеханизация“ ЕООД – с. Брестница; от лек автомобил „Рено“ – лична карта, служебна карта, свидетелство за управление на МПС, контролен талон и фотоапарат; шест пчелни кошера и пчелни семейства; 6 овце и 9 агнета. Стойността на откраднатото е 3326 лева.
Срещу Христо Н. и Росен Р. е повдигнато обвинение и за това, че през февруари м.г. в село Златна Панега са направили опит да отнемат противозаконно лек автомобил „Рено“.
Радослав А. е постигнал споразумение с прокуратурата, като се е признал за виновен за извършените деяния, и е осъден на три месеца „лишаване от свобода“, отложено за срок от три години.
Срещу останалите извършители прокуратурата е внесла обвинителен акт в съда.
Предстои насрочване на делото.
БТА

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button