ЗАЩО РЕТРО ЛОКОМОТИВЪТ НЕ СТИГНА ДО ТРОЯН?

Вчера писахме ,че ретро локомотивът не стигна до Троян. Бяха излъгани доста троянци и деца. Днес потърсихме връзка с инж Стайковски, но отказаха да дадат телефон за да се свържем с него. Случайно попаднахме на едно обяснение  във Фейсбук по този повод. Опитах се да разбера точната причина, но не не можах. Прочетете сами:

Да, за разочарование на приятелите на Железницата, влака с чужди туристи, теглен от парен локомотив, не стигна до Троян! При организирането на пътуването на предния ден / 26.03.17 г.- /, а също и при пътуването от Ловеч към Троян и то в последния момент са били допуснати организационни слабости.Тук не става въпрос за причини, произтичащи от БДЖ, жп. инфраструктурата или повреди по парния локомотив или вагоните!..Все пак пътуването бе заявено от тези туристи, за тяхното, а също и нашето удоволствие!!! …. До следващи пътувания и дано скоро такива пътувания бъдат организирани от тур операторите, специално за туристи / наши и чужди / с цел посещение на региона и любуване на красотите на Балкана и трасето на жп. линията. В България този вид ж.п. туризъм тепърва прохожда, доходен е и утвърждаването му в община Троян би било естествено допълнение към познатите вече туристически услуги.

Ако успея да открия  инж Георги Стайковски ще му задам следните въпроси

  1. Защо излъгахме троянци ?
  2. Организацията не беше ли такава,че локомотивът  да  стигне до Троян?
  3. Защо тогава пускаме из медиите официални съобщения като не знаем с подробности?

За съжаление останахме излъгани и този път. Дано ръководството на ж.п.гара Троян вземат под внимание случилото се. Надяваме се да не се повтаря!

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button