Комисията за безопасност на движението Троян бе свикана по спешност

Кметът на Община Троян поиска свикване на извънредно заседание на Комисията за безопасност на движението

Кметът на Община Троян г-жа Михайлова изиска от Председателя на Комисията за безопасност на движението зам.-кмета Ангел Ангелов да свика спешно заседание по повод на двете катастрофи през изминалата седмица, случили се на територията на града, на ул. „Радецки“, единият от които завърши с трагичен край. Кметът разпореди да бъде направен анализ на причините и предприети спешни мерки за преодоляването им.

На проведеното във вторник (28.03.2017 г.) заседание бе отчетено, че през изминалата година в общината бе направено немалко за подобряване на организацията на движението в града и в близост до мястото на двете ПТП-та. Комисията реши по спешност да бъде възстановена и освежена хоризонталната маркировка в района. Решено беше и поставянето на светлинна сигнализация – пътни знаци за пешеходна пътека със соларни панели, каквито вече има поставени на места в града. Следвайки новия Генерален план за организация на движението, през 2017 г. предстои изграждане на повдигната пешеходна пътека на улица „Радецки“, при пресечката с ул. „Проф. Шипковенски“.

По повод жалби на граждани, Комисията взе решение и да бъде поставен знак Б26 – „Забранено  паркиране“ на улицата, водеща до детска градина „Мир“.

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button