Пролетта настъпи с много усмивки в Дома за стари хора в с. Добродан – галерия от снимки

С настъпването на пролетта, ученици от 2 „б” клас на НУ „Св. Св. Кирил и Методий”, реализираха поредна дейност от проекта „По пътеката на доброто”. Същността на проекта се изразява в това, да зарадват по различни поводи обитателите от Дома за стари хора в с. Добродан. Второкласничката Илияна Илиева представи проекта на училищния кръг на Националната олимпиада по Гражданско образование. Според нея  всеки избира по какъв път да върви, но е хубаво, „когато правим добри неща и така вървим по пътеката на доброто”. Учениците от 2 „б” клас отдавна вървят по тази пътека чрез реализираните от тях различни благотворителни кампании.

С поредното си посещение в Дома за стари хора в с. Добродан, второкласниците  подариха на неговите обитатели много усмивки с изпълнените от тях пролетни песни и български народни танци. Прочетоха им стихчетата, които съчиниха за пролетта, както и описанията на своите любими пролетни цветя. Подариха им  нарисуваните от тях картички, в които бяха написали  своите стихчета.

Картичките и личните творби второкласниците създадоха по eTwinning проект „С багри и слова да опишем пролетта”. А уменията да танцуват български фолклор, второкласниците усвояват в Група по народни танци по проект „Твоят час” на МОН.

Save

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button