Спортът е начин на живот -снимки от една тренировка

Спортът е изключително важен за физическото и психическото състояние.Той учи на самоконтрол, дава увереност на по-срамежливите и затворени в себе си хора. Децата се учат на постоянство и дисциплина.
Екипната игра и състезанията помагат за социализирането и развиваването на интересите и личността.
Ясен пример за това са провежданите часове по карате в троянската ДГ“Синчец“ . Те се водят от президента на КК’Атнес“ Емил Атев. Той е и генерален секретар на БНФК .

Тренировките се провеждат в понеделник и четвъртък от 16 часа. Малчуганите с нетърпение очакват тренера. Слушат и изпълняват каквото им каже. Децата могат да броят и на японски. Играят интересни игри. Емил Атев запълва 30-десет минутния час до всяка секунда.

От вчера вече излизат на двора да тренират.  И хлапетата бяха щастливи.

Докато ги снимах виждах как им греят очичките от радост ,че учат този (вече)олимпийски спорт. И ги чувах как разказват възторжено на родителите си за тренировката по карате.

Хубаво  е всяко дете да спортува, вместо да седи и да мързелува. пред компютъра . Спортът е начин на живот, помага за развитието и повдига духа. Увеличава стремежа и постигането на цели както в него, така и в живота.

ГАЛЕРИЯ ОТ СНИМКИ

Видео материали
1.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button