Цяла седмица засилени полицейски проверки и контрол за използването на обезопасителни колани, детски обезопасителни системи и каски

Пътна полиция започва засилени проверки за използването на обезопасителни колани

Мотоциклетистите ще бъдат проверявани за предпазни каски.

Операцията, организирана от TISPOL, започва днес и ще продължи до 19 март
От днес до 19 март Европейската мрежа на службите на Пътна полиция организира планирани  операции на контрол на пътното движение. На територията на всички държави-членки на ще бъдат извършени засилени проверки  за използването на обезопасителни колани от водачите и пътниците на моторни превозни средства, както и на каски – от водачите и пътниците  на мотоциклети. В рамките на проверките пътните полицаи ще следят и за използването на детски обезопасителни системи при превозването на деца в автомобилите.
Основната цел на предстоящите проверки е въздействие върху поведението на водачите и пътниците в МПС и на мотоциклети. Пътните полицаи ще припомнят колко е важно да използват предпазни колани, системи и каски при пътуване, които биха ги предпазили от сериозно увреждане или смърт при пътен инцидент. Използването на обезопасителни колани и каски оказва пряко въздействие на аварийността и в частност на броя на пострадалите и загиналите при тежки пътнотранспортни произшествия.
По време на проверките, освен за използването на обезопасителни средства от водачите на МПС и пътниците, ще се извършват проверки за валидна задължителна застраховка “Гражданска отговорност” на автомобилистите.

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button