В ОЧАКВАНЕ НА ПЪРВИЯТ САМОСТОЯТЕЛЕН КОНЦЕРТ НА БОЖИДАРА СИМЕОНОВА

„Ангелска магия” – така е наречен първият самостоятелен концерт на абитуриентката  от СУ“Васил Левски“ Троян Божидара Сименова. Той ще се състои на 27.04.2017 г., 19.00 ч., в салона на читалище“Наука-1870: в града.,  Тогава ще представи своите авторски парчета, които ще изпълни сама и  заедно със специалните  гостите на концерта:

Марта Танева – млада цигуларка от Софийската филхармония. Завършва музикалното училище в София, а в момента учи в НМА „Проф. Панчо Владигеров”.

Димитър Косев – млад, но изключително талантлив музикант; диригент, композитор, свири на пиано, китара, бас, барабани). Завършва музикалното училище в родня си град Русе и само след няколко години завършва с отличие и музикална  академия във Виена. Има собствено студио (във Виена), а в момента работи като диригент в Старозагорската опера.

Децата от ВС „Усмивка” с ръководител Светла Червенкова, които ще изпълнят някои от детските ми авторски песни

Танцово студио „Бордо” с ръководител Станислав Атанасов

Група Wetrock-ще изпълният някои от песните, включени в албума им, чиято премиера предстои да бъде на 20.05, 19.00 ч. в салона на читалището

Ето какво споделя Божидара , когато я попитах за предисторията на този концерт. Кой даде идеята?

Това е първият ми самостоятелен концерт. Огранизираме го съвместно с моята учителка по пиано Радина Радионова, с която от години го планираме, и тъй като тази година съм абитуриентка, решихме, че времето му вече е дошло. Концертната програма ще бъде богата и стилово разнообразна с цел да ме представи като цялостен музикант, показвайки всичките ми музикални умения – като певица, пианистка и композиторка, и то в няколко различни жанра (поп, рок, класика). Концертът ще цели да проследи пътя ми на развитие от началото досега, представяйки авторското ми творчество и постижения през годините.

Водещ на това грандиозно  събитие ще бъде „младият режисьор Теодор Лука а- басист на групата“Wetrock“

Защо се казва „Ангелска магия“ -това е авторска песен на Божидара с която спечели конкурси и заглавие на първия й диск.

Не забравяйте  27.04.2017 г., 19.00 ч., в салона на читалище“Наука-1870″ от 19 часа.Да се насладим на  „Ангелска магия“ на нежната Божидара

 

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button