ГУРМЕ ВЕЧЕРЯ ЗА ЦЕНИТЕЛИ В ТРОЯН

В сряда, 19 април 2017, в ресторант „Бъгария“  в Троян, се състоя гурме вечеря, която може да се превърне  се в хубава традиция и запазена марка на заведението. Тематичната вечер бе организирана от учениците от СУ’Васил Левски“
Изкусните готвачи-гости  на ресторанта, Шеф готвач Елена Малчева – член на Асоциацията на професионалните готвачи  и г-н Михаил Марковски – президент на Асоциацията професионалните сомелиери и учениците от програмата“Твоят часв СУ“Васил Левски““ се бяха постарали  да изненадат публиката обичайни продукти, приготвени по необичаен начин и с невероятен вкус. Техните препопдавателки Иванка Църова и Милена Мартинова трябва да са доволни от резултата,защото техните възпитаницие се представиха достойно. А тов бе и генерална репетиция за някои ,  които на следващия ден учатваха в национален кулинарен конкурс.
Събралата се аудитория, изпълнила ресторант „България“, се наслади на няколко вида ястия, предястия и десерт, гарнирани с невероятни български вина

Имаше и много интересна винена дегустация – СНХРОННО ИЗПЪЛНЕНА ОТ ДВЕ БЪДЕЩИ СОМЛИЕРКИ И Г-Н МИХАИЛ МАРКОВСКИ

КАКВО Е ГУРМЕ ВЕЧЕРЯ?

Понятието гурме кухня се свързва с кулинарно изкуство, което включва в себе си най-хубавите храна и напитки. Гурме кухнята е наричана още висша кухня, защото най-отличителните ѝ характеристики са сложното приготвяне на ястието и изискваното им сервиране. Порциите в гурме кухнята са по-малки по обем в сравнения с обикновената кухня, но за сметка на това са изключително богати и интензивни на вкус.

Консумирането на гурме ястията трябва да става бавно и продължително, за да може човек да се наслади на всяка една нотка в ястието. Характерно за гурме кухнята е, че едно класическо меню се състои от цели седем или осем различни блюда, за разлика от нормалното тристепенно меню в обикновената кухня.

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button