Журналистката Весела Тотева разказа своята история пред троянски ученици и граждани

По инициатива на Информационно-културен център – гр. Троян и Общинската комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни /ОбКБППМН/ на 3 април т.г. ученици от троянските училища се срещнаха с авторката на книгата „Падение и спасение: „Изповедта на една хероинова наркоманка“.

Излекувалата се от наркотична зависимост Весела Тотева напълно откровено сподели пред тийнейджърите, че е преминала през своя ад на земята. Учениците я слушаха с интерес, задаваха въпроси, а след края на събитието потърсиха мнението ѝ и на четири очи. „На 21 години попаднах в компания, където се пушеше нещо, а аз не знаех какво е това. В продължение на десетина дни и аз пушех и един ден се събудих с абстиненция, тогава разбрах, че това е било хероин, но не се отказах”, разказва Весела Тотева.

Тогава тя работи като сервитьорка и се грижи за малката си дъщеря. По думите й борбата с хероиновата зависимост продължила осем години. „Бях стигнала до дъното, за мен метадонът беше средството, за да се върна и да съм жива. Аз съм от малкото щастливци, които оцеляха, много мои приятели около мен измряха от наркотиците”, подчерта Весела Тотева. Животът ѝ се преобръща, когато попада като стажант в Нова телевизия. Екипът там ѝ дава сила и увереност, че може да се справи със зависимостта си. Спира наркотиците на 1 януари 2002 г. и от тогава е чиста. В момента тя е продуцент в bTV на съботно-неделния сутрешен блок „Тази събота“ и „Тази неделя“. Тя сподели още, че с нея се свързват родители, дори и деца, които са зависими и които се борят и търсят начин да се справят с проблема. Според нея хероиновата зависимост е най-тежката, но ако някой иска да се справи с проблема, варианти има много. За тази цел има много терапевтични средства, въпросът е да искаш и да вярваш, коментира още тя.

СУ“Климент Охридски“

 

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button