КЛУБ ПО БИАТЛОН“АМБАРИЦА“Троян – 81 МЕДАЛА ПРЕЗ СЕЗОН 2016/17

Приключи последното Държавно първенство за годината – надпреварата при най-елитните ни биатлонисти при мъжете, жените и големите възрастови групи, която се проведе на Белмекен.

Приключи и състезателен сезон 2016/2017!

За нас – изключително успешен, със завоюваните точно 81 медала, което е прецедент в историята на българските зимни спортове, предвид това, че клубът ни е на по-малко от две години! Доказахме, че при нас се работи правилно и че мястото ни е точно тук – на върха в класациите на българския биатлон! Не беше лесно, но успяхме да разгърнем потенциала си, въпреки че на моменти не бяхме от най-симпатичните на различни спортни организации, клубове, федерации и местни медии, на които някой беше наредил да не отразяват нищо от нашите почти ежеседмични спортни успехи по белите трасета за биатлон. Въпреки това успяхме, а това че тепърва предстоят големите успехи е повече от сигурно! 

Тук е и мястото, на което трябва да изразим нашите благодарности на всички хора замесени по някакъв начин в успехите на Клуб по биатлон „Амбарица“: Огромни благодарности на всичките ни деца и техните родители, на треньорите Цочо Терзиев, Тодор Генковски и Теодора Малчева, които предадоха по най-правилния начин своите умения на малчуганите, и които възпитаха в малките биатлонисти дисциплина, себеотдаване, уважение и любов към спорта. Благодарим и на Мирослав Иванов за неговата помощ през времето, когато сме на състезания. Благодарим на собственика на фирма „Калинел“ – Марин Радевски за помощта, която ни оказва по време на лятната подготовка. Благодарим на Община Троян и нейния кмет Донка Михайлова, на председателя на Общинския съвет Николай Тодоров, на общинската администрация в лицето на Борис Бояджиев и Тодор Комитов. Благодарности и на собственика на хотел “SIMA” – Светослав Дочков и на собстеника на ресторант „Ханът“ – Цветослав Великов, без които „навъртяните“ по над 1000 километра ски през изминалата зима от всяко едно от нашите деца, просто нямаше да бъде възможно! Няма как да не споменем и адвокат Цветомир Ангелов, който безвъзмездно се грижеше за нашите права, както и медиите „TroyanPress” и „ТроянЪт – Всичко за Балкана“ с техните собственици Митко Динушев и Руслана Попсавова, които отразяваха нашите постижения през годината бързо, обективно и адекватно!

БЛАГОДАРИМ ВИ, добри хора!

Последната седмица беше доста натоварена, защото освен в Държавното, на което участвахме с пет състезателя, взехме участие с няколко деца и в Балканския маратон по ски бягане, проведен в Пампорово, което ни беше първи старт на подобно спортно мероприятие. Въпреки че повечето ни състезатели се състезаваха в по-горната възрастова група, отново показахме класа и се представихме отлично. Естествено, трябва да споменем, че за втора поредна година в надреварата на Белмекен към нашия клуб се включи и големият ни приятел – Световния шампион по ски опиентиране Станимир Беломъжев, който за пореден път доказа, че няма никакви тайни в зимните спортове, без значение какви са те и е „универсалният боец“. Няма да изпадаме в подробности и за двете състезания, а направо към медалистите ни:

Държавно първенство – Белмекен /27-31.03:

Десислава Стоянова – 1 сребърен и 2 бронзови медала

Добромир Добрев – 2 бронзови медала

Станимир Беломъжев – 1 бронзов медал

Вяра Влаховска – 1 бронзов медал

Балкански маратон – Пампорово /01.04

Мъже – 10 км:

Тодор Генковски – златен медал

Юноши родени 1999-2002 – 21км:

Добромир Добрев – златен медал

Момчета родени 2005-2006 – 6 км:

Ивайло Ковачев – златен медал

Момичета родени 2003-2004 – 10км:

Вяра Чолакова – златен медал

Девойки родени 1999-2002 – 21км:

Вяра Влаховска – сребърен медал

Лора Радковска – бронзов медал Ами…това е!

До скоро и ДО СНЯГ! :) BIATHLON FOREVER! *)

Галерията включва снимки и от двете състезания, като първите са от маратона в Пампорово, а по-долу са от Държавното. Разгледайте ги – струва си! ;)

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button