Лишаване от свобода заради непредпазливост

На  една година лишаване от свобода, с три години изпитателен срок е осъдена жена за запалване по непредпазливост на чужд имот с причинени значителни щети.

П. Н. е призната за виновна по повдигнатото й обвинение от Районна прокуратура – Троян за това, че на  20.07.2013 г, в гр. Троян, обл. Ловешка, по непредпазливост запалила чужд имот /съседен на нейния/ – в резултат на което изгоряла стопанска постройка, дърва за огрев, два  ъглошлайфа, електрожен, циркуляр, трифазен циркуляр, рендосвачка, водна помпа, фуражомелка и други машини и съоръжения, като от деянието са причинени значителни имуществени вреди общо  в размер на 6 384,43 лв. и е имало опасност пожарът да се разпростре и върху други имоти -престъпление по чл. 331 ал. 3 вр. ал. 1 вр. чл. 330 ал. 2  вр. ал. 1 от НК.

На 20.07.2013 г. обвиняемата струпала на купчина на около 2 м. от стопанската постройка, в която отглеждали козите си,  клонки, слама  и листа, останали неизядени от животните. Около 13,30 часа запалила стеблата с цел да почисти двора,  след което отишла в градината да си полива доматите и оставила запаления огън без наблюдение. Поради наличие на разпилените съчки и появилият се вятър, огънят бързо се разпрострял, като достигнал и се прехвърлили на стопанска постройка в съседния двор, като унищожил постройката и вещите в нея.

Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Ловеч.

Банкер

/www.paragraph22.bg

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button