Почти 1 милион българи поискаха промяната

„На проведените парламентарни избори БСП стана втора политическа сила. Нашата партия, обаче, постигна изключително сериозен ръст от 440 хиляди гласа в сравнение с предишните парламентарни избори през 2014г. Почти 1 милион българи поискаха промяната, която БСП предлагаше на тези избори. Тяхното доверие е най-ценният коректив на нашата партия.“ – това заяви председателят на Общински съвет на БСП Троян Росен Веселинов на разширен пленум на партията в гр. Троян на 29-ти април. На него присъстваха новоизбраните депутати на БСП за 11-ти Ловешки многомандатен район  журналистът Милко Недялков и д-р Валентина Александрова.

Росен Веселинов допълни още, че БСП има правилна позиция както за проблемите на Европейския съюз, който очевидно е в криза, така и с затрудненията по време на прехода.

Веселинов благодари и на всички свои съпартийци от Община Троян за усилената работа и честност в изборния процес. Той изказа и радостта си, че след 10 години отново имаме троянски депутат от БСП в парламента, а именно д-р Александрова.

Тя получи 1465 преференции в нашата община, а в област Ловеч е на първо място с близо 1800 преференции. Също така резултатът от гласувалите за БСП в Община Троян показва, че той е като средния за страната.

Новоизбраните депутати Милко Недялков и д-р Валентина Александрова изказаха своите първи впечатления от работата на новия парламент. Популярния журналист изрази несъгласието си с някои пунктове от новия правилник на депутатите. Например, според него значимият парламентарен контрол не би следвало да се излъчва само по БНТ 2, както се планира.

Освен това досегашният блиц-контрол ще бъде премахнат и няма да има възможност депутатите да задават директни въпроси към министрите по дадени взети решения. Недялков уточни, че три са комисиите в парламента под ръководството на БСП: Икономическа комисия, Комисия по Еврофондовете и Комисия за жалба и петиция.

Областния председатле на БСП  каза още, че нашите депутатите  в парламента ще се борят за преизчисляване на всички пенсии, а не само за повишаване на минималната пенсия на 200 лв. Ще се опитат да внесат промени и в законодателството за редовно изплащане на заплати въпреки практиката на  някои недобросъвестни работодатели.

Д-р Валентина Александрова благодари на всички присъстващи за подкрепата на тези избори и каза, че в следващите години трябва да се цели утвърждаване на БСП в Ловешка област.

Росен Веселинов поднесе цветя на новоизбраните депутати с пожеланието да работят честно и безкористно за повеждане на държавата ни напред.

 

Христина Петрова

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button