ПРОЛЕТНО ПОЧИСТВАНЕ НА ТРОЯН

Няколко дни след Световния ден на Земята, който традиционно се отбелязва на 22 април, Общинска администрация Троян инициира почистване на града и селата от общината. На 28.04.2017 г. екипи от администрацията ще почистват различни зони в града – района зад Автогарата, части от кварталите „Младост“, „Буковец“, парк Къпинчо, централна градска част при река Бели Осъм и други.

Едрогабаритните отпадъци /бяла, черна техника и мебели, дюшеци, матраци и др./, градински отпадъци и събрани в полиетиленови чували битови отпадъци от междублоковите пространства и по бреговете на реките, да бъдат поставени до контейнерите или в чували до тях. В рамките на кампанията те ще се извозват безплатно от ОП “Комунални услуги”, според график, който ще бъде качен на сайта на Община Троян.

Строителни отпадъци няма да се извозват.

Практиката показва, че по време на такива инициативи градът придобива нов облик, от всички нас зависи той да бъде съхранен.

Каним председателите на етажна собственост на сградите да организират живущите за почистване на тротоарите, площадките и околоблоковите пространства. Нека заедно направим и запазим Троян по-чист и приветлив.

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button