„Световно кафене“ и в Троян

На кафе с приятели ни се случват едни от най-приятните разговори. Понякога спокойни, на ежедневни теми, понякога по-глобални, а трети пък са били вдъхновение за нови начинания и стремежи. Световното Кафене е лесен за използване метод за създаване на мрежа от конструктивни обсъждания на въпроси, които касаят даден проблем от нашата действителност и ни вълнуват.  Творческо Кафене, Кафене на Знанията, Стратегическо Кафене, Лидерско Кафене, Маркетинг Кафене, Кафене за Нови Продукти… Всички те използват едни и същи принципи и формат, както Световното Кафене – глобално движение за подкрепа на различни разговори, касаещи глобални проблеми.(www.theworldcafe.com)

На 27 април 2017 година ученици от Троянските училища се включиха в инициатива на Общинската комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни – дискусионен уъркшоп по метода „Световно кафене“ с водещ Йордан Танковски. Събитието се състоя в Информационно – културния център на града.
Методът е много интересен и увлекателен и не случайно отне близо три часа на ентусиазираните ученици. На осем отделни маси и след завъртания на осем оборота учениците предлагаха идеи, решаваха казуси, дискутираха по темата „Младежката престъпност и начини за предотвратяване“. След това всяка маса представи на постери своите идеи и заедно обсъждаха отделните въпроси.
И учениците, и присъстващите преподаватели и гости, и психологът Танковски останаха много удовлетворени от свършената работа.

Участниците от СУ „Св. Кл. Охридски бяха“ :
Мария Ковачева 8 а
Мартин Миревски 8 а
Стефани Лалева 10 а
Кристина Ковачева 10 а
Биляна Доневска 10 а
Цветослава Маринова 10 а
Христо Церовски 10 б
Тони Данева 10 в
Людмила Петрова 10 в
Пламен Борисов 11 а

 

https://www.inspirelearning.net/

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button