Тетевенски полицаи задържаха двама мъже за телефонна измама

Благодарение на бързата и адекватна реакция на полицаи от РУ-Тетевен е предотвратен опит за повторна измама на потърпевшата. 
На 06.04.2017 год. в 07.00 часа в РУ Тетевен е получен сигнал от 59 годишна жена от града, че ден по-рано е станала жертва на телефонна измама.

Потърпевшата е разказала на полицаите, че на 05 април на стационарния й телефон се е обадил непознат за нея мъж, който се представил за служител на РУ-Тетевен и е поискал от нея да съдейства на «полицията» с парична сума за залавяне на престъпници. Жената е събрала 3000 лв, 2500 евро и около 20 гр златни накити, след което по указания на лицето ги е оставила в черен найлонов плик пред дома си. Веднага е последвал и втори телефонен разговор с мнимия полицай, който е попитал за още пари и жената е споделила, че за целта трябва да изгегли от банка.
Назабавно за случая е уведомена РП-Тетевен, като в 10.00ч на 06 април потърпевшата е получила отново обаждане от «полицията» с искане за предоставяне на допълнителните пари от банката. По предварително изготвен план с тетевенската полиция, жената е отговорила утвърдително, в резултат на което при предаване на новата сума служители на РУ Тетевен са задържали  23 годишен мъж от с.Добревци и придружаващия го 22-годишен от с.Гложене.
По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button