„Заедно в доброто“с нова инициатива

Днес бе последния ден на инициативата имате „Умаляла книжка“ .

Каква беше тази инициатива?

Неформалната група от мами, татковци и техните малчугани „Заедно в доброто“ организира акция „Умаляла книжка“, чиято цел е създаването на малка библиотека в детското отделение на болница „Пирогов“.

На някои от децата и юношите, които са в отделението, им се налага да се възстановяват там със седмици. А какво по-хубаво лекарство от емоциите, които може да донесе вълшебният свят на приказките и романите и необятното поле на науката :)

Библиотеката ще се „роди“ на празника на детето – 01.06 <3

 

Какви книжки?

Всичко, което бихте подарили на вашето дете или на дете, което ви е близко или пък всичко, което самите вие като деца сте харесвали (а може би все още харесвате). Децата, които са в отделението, са на възраст между 0 и 18 г., така че можете да дарите книжки с приказки, стихотворения, романи и енциклопедии, подходящи за деца и младежи в тези възрасти.

Как да ги даря?

Можете да ги изпратите до офиса, на която и да е куриерска фирма в гр. Троян до мама Йовка, която ще бъде нашият пазител-книжар, докато книжките стигнат до новия си дом. Можете да ги изпратите и до офиса на фирма „Еконт“ в София, който се намира на ул. Аксаков.

Можете да занесете книжки и в офиса на (бившия) Office One Superstore гр. Троян, където мама Миленка грижливо ще ги събира.

Можете да ни пишете и на FB страницата, ако нито един от вариантите не е удобен за вас, за да измислим друга опция.

До кога?

До 30.05.17 (вторник), тъй като на 01.06 ще дарим книжките и ще сложим началото на новата библиотека в детското отделение.

Ако имате още въпроси, не се колебайте да ни пишете.

Ще сме ви благодарни да споделите с колкото се може повече приятели, за да достигнем до повеч

И така завърши  и тази инциатива.В нея се включиха

Издателство CIELA Book

Богданка от 2-ри клас в НУ „Св. св. Кирил и Методий“ е един от малките ни дарители. Тя се разделя с тази книжка с български приказки за животни, която да радва други деца :

Dobrinka Chavdarova с 5 прекрасни детски книжки за рафтовете на библиотеката, която искаме да създадем в детското отделение на Пирогов.

Станимира Бончевска добавя „Старогръцки митове и легенди“, „Разкази“ от Йовков и „Приказките на Шехерезада“ към рафтовете с книжна магия <3

Ани Велчева и нейните страхотни дъщери – Ели и Вяра дариха 12 книжки, с които децата, които се възстановяват в детското отделение на Пирогов, ще се превърнат в „Търсачи на талисмани“

Малката ни фея Галина Василева – Галя, която беше едно от най-дейните деца по време на кампанията с мартеничките, сега дари 20 от своите книжки и заедно със семейството й допринесоха за осъществяването на нашата книжна магия

Умалелите книжки на двете дъщери на г-н Кино Бойновски вече ще радват децата в детското отделение на „Пирогов“. С 20 книжки, които дарява, той се превръща в един от нашите книжни вълшебници и допринася за успешното развитие на каузата ни.

Днес малките добротворци връчиха сертификат за дарителство на г-н Валентин Бечев. Малчуганите разказаха за идеята им

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button