Криминална хроника

Служители на сектор «Противодействие на икономическата престъпност» при ОДМВР-Ловеч съвместно с колеги от РУ Ловеч са провели специализирана полицейска операция за противодействие на разпространението на акцизни стоки без бандерол, в хода на която на път Ловеч – Троян е спрян за проверка ла „Рено“, управляван от 49 годишен мъж от гр.Ловеч. В багажника на автомобила са намерени и иззети 400 бр. кутии цигари без български акцизен бандерол. При претърсване на друг лек автомобил, марка „Фолксваген“, собственост на 22 годишен мъж от гр.Троян и паркиран на пътен възел „Абланица“ полицаите са открили 10 бр. кутии цигари без български акцизен бандерол. По случая е образувано досъдебно производство.

На 03.05.2017г. около 0.15ч. в РУ Ябланица е получен сигнал за масово сбиване на улица в с.Брестница. При пристигане на полицейски екип на мястото е установено, че е възникнало сбиване между около двадесет лица /роднини/, от които 16 са установени от органите на реда. В резултат на инцидента 43-годишен мъж от с.Брестница е откаран в тетевенската болница, където след преглед е констатирано, че има фрактура на черепа, но по изрично негово желание е освободен за домашно лечение. В РУ Ябланица продължава работа по изясняване на причините за инцидента.

На 02.05.2017 г. около 16.40 часа в РУ Луковит е получен сигнал от 24-годишна жена от с.Тодоричене, че току-що е станала жертва на грабеж. Потърпевшата е разказала, че намирайки се на ГП I-3 между селата Румянцево и Златна Панега, пред нея е спрял черен лек автомобил и познат за нея мъж и е взел мобилния телефон и сумата от 50.00лева, след което колата е потеглила в посока гр.Плевен. Незабавно полицаи от РУ Луковит са започнали съвместни издирвателни мероприятия с колеги от ОД МВР-Плевен, в резултат на които търсеното превозно средство е установено и за срок от 24 часа е задържан заподозрения извършител – 34 годишен, криминално проявен жител на гр.Плевен, с 47 криминалистически регистрации. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button