„НИЕ В НОЩТА НА МУЗЕИТЕ“

Това е един проект на сдружение „Зона Ловеч” съпътстващ инициативата Европейска нощ на музеите, подкрепен от Регионален исторически музей Ловеч, Велоклуб “Пресечената скала”, Балканвело АД и финансиран по програмата за младежки дейности 2014-2020 на Община Ловеч.

 

Европейската нощ на музеите се организира за пръв път през 2005 г. от френското Министерство на културата и само за няколко години в това събитие се включват почти всички страни от цяла Европа, включително и България. Това е широко отворена програма, която дава възможност на най-голям кръг от хора да се докоснат до ценностите, експонатите и творбите в музеите и галериите, както и до техните послания. Всяка година ефектът от провеждането на тази инициатива нараства.

 

 

Елате с нас на 20 май в Европейската нощ на музеите, за да посетим заедно и напълно безплатно Старата градска баня „Дели Хамам“, Музей „Васил Левски“, Етнографски комплекс „Драсова и Рашова къщи“, Ловешката средновековна крепост, Музейна сбирка „Атанас и Васил Атанасови“, и Къкринското ханче.

 

Oбединяващата идея в това начинание в което Ви приканваме да се включите е да организира деца и млади хора, които заедно със своите велосипеди да посетят тези обекти и музейните експозиции в нощта на музеите.

За тези от вас които смятат, че имат сили и желание, велосипедно посещение на Къкринското ханче, ще протече по-рано през деня.

По-малките деца могат да бъдат придружавани от своите родители.

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button