Продължават заниманията във виртуалната класна стая в СУ „Васил Левски“

г-жа Камелия Алексиева
г-жа Камелия Алексиева

След представянето на урок по Човекът и обществото с помощта на информационните технологии с 4б клас (за който писахме вчера), и 4а клас показа на своите родители как таблетите се ползват за учене.
Урокът на г-жа Камелия Алексиева беше по Български език и обобщаваше знанията по този предмет, получени през годината.
Целият час се проведе с таблетите на учениците, а въпросите г-жа Алексиева представяше с мултимедия на бялата дъска. Първите упражнения бяха от електронния учебник, който се представя от издателство „Просвета“ и е добре познат на учениците. Последваха забавни задачки, подготвени специално от учителката по информационни технологии Петя Газдова, която участва и в подготовката на други уроци на четвъртокласниците. Родителите видяха колко добре децата им са усвоили правописните правила и как бързо ги прилагат в практиката.
В края на часа децата се включиха в състезание, разработено от г-жа Валентина Маринова на образователната платформа kahoot.it, която позволява всеки да види резултата си и мястото си в общото класиране.
Г-жа Русенова

г-жа Русенова -директор на СУ“Васил Левски“

, директор на училището, поздрави учениците и обеща и през следващата година, вече като петокласници, да продължат своите занимания с помощта на информационните технологии. Тя разкри на родителите, че в пети клас на новата учебна година ще се прилагат много нови и иновативни методи на обучение.

За осъществяването на двата урока техническа помощ оказа и учителят по информатика Свилен Димитров.

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button