Супергрупата „Фондацията“ ще поздрави ловчалии послучай празника на града

Голямо и завладяващо рок-шоу се очаква от супергрупата „Фондацията“ на площад „Екзарх Йосиф Първи“ в Ловеч вечерта на 11 май – Празник на града. Изявата е заключителна част от богатата на младежки инициативи, културни и спортни събития програма. Тя започва от 8 май, понеделник, и продължава до 11 май, четвъртък.
(Виж пълната програма в прикачен файл.)
Очаква се безплатният концерт на „Фондацията“ да привлече много почитатели на българския рок. Супергрупата е основана в началото на 2013 г. Участниците ѝ изпълняват най-големите си хитове в нови акустични аранжименти. В състава влизат Кирил Маричков – вокал, бас-китара, китара, пиано (Щурците), Иван Лечев – вокал, китара, цигулка (ФСБ), Дони – вокал, бас-китара, пиано, китара, (Дони и Момчил), Славчо Николов – вокал, китара (Б.Т.Р.) и Венко Поромански – ударни (Те).
Тържественият ден на 11 май, четвъртък, ще е неучебен за ловешките ученици. Обслужващите граждани служби в Община Ловеч ще работят.
Тържествената света литургия и молебен за благоденствие започват от 9 часа сутринта в новия катедрален храм „Св. св. Кирил и Методий“ в центъра на града.
От 11 часа пред храма е тържественото издигане на знамето на Община Ловеч и празничната програма. Церемонията по удостояване със звание „Почетен гражданин на Ловеч“ е от 12 часа в Драматичен театър Ловеч. Малко по-късно ще бъдат обявени и отличията за инвеститор и бизнесмен на годината.
Детският празник „Европа в моя град“ е от 16.30 ч. на сцената на крепостта, а спектакълът „Шоуто трябва да продължи“ на НМТ „Стефан Македонски“ – София, е в салона на театъра от 19 часа.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button