Тенисистът Тодор Енев в Троян

Огромен интерес предизвика гостуването на „AES България Тенис Звезди“ в Троян. Съвместната инициатива на ЕЙ И ЕС България и Българска федерация по тенис „AES България Тенис Звезди“ е първа по рода си в България се реализира в 20 населени места в страната и цели да образова, подпомогне и подкрепи децата и родните тенис таланти, а също така техните треньори и клубове.

Над 40 деца от различни възрастови групи от „Ски-Тенис Клуб – Троян“ се включиха в открит урок, в който участваха Тодор Енев – капитан на националния отбор по тенис за Купа Дейвис и Пресиян Коев – отговорник „Развитие“ към БФТенис. След тренировката родителите и малчуганите имаха възможност да дискутират различни теми и да получат насоки за развитие от Тодор Енев.

“Благодаря на ЕЙ И ЕС България и на Българската федерация по тенис за тази инициатива. Децата бяха изключително развълнувани и още по-амбицирани да се развиват на тенис корта”, сподели Йордан Стефанов, основател и мениджър на „Ски-Тенис Клуб – Троян“.

След тренировката се проведе среща с кмета на община Троян Донка Михайлова, на която бяха обсъдени проекти за развитието на спорта и в частност на тениса в общината.

„Разговаряхме за бъдещото развитие на тениса в Троян. Надяваме се да намерим по-добро съоръжение за подготовка на децата през зимния сезон“, заяви след срещата Йордан Стефанов. В „Ски-Тенис Клуб – Троян“ тренират около 70 деца от 5 до 14-годишна възраст, а през лятото дори надхвърлят 100.

Спортал.бг

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button