Абитуриентите на Механото в Троян получиха своите дипломи в Музея на занаятите – Галерия

Днес,  21 юни 2017-деня на лятното равноденствие се проведе тържествения акт по връчване на 27 дипломи за завършено средно образование, 29 свидетелства за придобита трета  и втора квалификационна степен по професия и удостоверения за професионално обучение за част от професията „Оператор и компютърен специалист текстообработване“ на зрелостниците от ПГМЕТ  с директор Радка Бончевска-Атанасова и заместник директори Милена Иванова и инж. Милен Радков

Троян е градът на занаятчиите, а ПГМЕТ  е пазител на професионалното образование, свързано с най-разпространените занаяти в нашия край.

По тази причина ръководството на училището реши,че Музея е най-подходящо място за връчване на удостоверения за професионална квалификация, освен в единственият по рода си в България музей, който съхранява традициите на старите занаяти от региона.

Бяха връчени диломите на 52 -ят випуск на Професионалната гимназия.

Първенец на випуск 52-ри, 2017 г е Георги Йотов Георгиев – Диплома Отличен 5,79, участник в множество конкурси, носител на призови награди. От името на Педагогическия съвет Георги получи  паметен плакет, грамота и предметна награда, както и награда от Община Троян.Тя му бе връчена Поля Димова – зам.кмет .

Той е от 12а клас , специалност „Автотранспортна техника“. Завършилите тази специалност придобиват трета квалификационна степен за професията „Техник по транспортна техника“. Класен ръководител инж. Мариан Шейтанов.

Ивайло Радославов Николов – Диплома Отличен 5.60. също получи паметен плакет , грамота и предметна награда.

 

Стойко Маринов Миндев Много добър 5.36.

Филип Росенов Филипов – Много добър 5.20

Слави Станимиров Стойчев – Много добър 5.20

От 12 Б  Специалност „Икономика и мениджмънт“ с класен ръководител г-жа Емилия Сиракова. получиха и свидетелство за професионална квалификация трета степен по професия „Икономист“.

Най-висок успех в тази специалност е показала Наталия Стойчева Вутова – Много добър 5.05

Само с две стотни й отстъпва Валерия Тошкова Топалова – Много добър 5.02.

Дипломи взеха и от задочниците от  третата специалност „Производство на мебели“. -Данаил Михайлов. Придобитата от тях професия е „Оператор в дървообработването“ втора степен. Завършилите Мебелната специалност намират реализация в многобройните фирми в региона.

Училищното ръководство благодари на Елеонора Авджиева за сътрудничеството през годината и за любезното домакинство!

Ние пожелаваме на всички завършили да сбъднат мечтите си! И да работят  какво обичат!

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button