„Кмете, виж“ – платформа за подаване на сигнали

Община Троян предлага на жителите и гостите на общината още един лесен, удобен и модерен начин да дават обратна връзка към администрацията за възникнали проблеми.

„Кмете, виж!“ е платформа за лесно докладване на сигнали от различно естество към общинска администрация. Докладването се извършва през уеб (https://kmetevij.com) и/или мобилно приложение, което позволява гражданите да направят снимки и да дадат кратко описание. Това дава още по-голяма свобода на потребителите, които дори излизайки на разходка могат да сигнализират за нередност само със своя мобилен телефон, денонощно. Подадената информация се изпраща на сървър, който в зависимост от местоположението и ключови думи автоматично класифицира проблема и го насочва към общинската администрация. Сигналът се завежда автоматично в документооборотната система. Гражданинът задължително предоставя контакти, на които може да получава информация за статуса на проблема. Обратната връзка по обработката на сигнала се изготвя от администрация.

„Кмете, виж!“ е още една удобна, лесна и достъпна възможност, жителите и гостите на общината да сигнализират администрацията за нередности. Община Троян се надява този канал да бъде популяризиран и използван активно, защото е директно свързан с деловодната система, по-бърз и надежден от социалната мрежа Facebook, в която често постъпват запитвания или сигнали.

 

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button