Млади майки и татковци почистиха детска площадка в кв. „Лъгът”

Много често минаваме покрай детски площадки. Гледаме как децата играят. Някои  на люлките, други на  пясъка.  Но изведнъж виждаме, че има боклук в пясъчника, кучета  минават,  боклуци разпилени . Не се ли замисляме за децата, че играят и пипат всичко.  Затова се днес млади майки и татковци от новопоявилата се инициативна група във фейсбук – „Бъдеще за Троян” и Сдружение „За децата на Троян” се  погрижиха  да почистят  детската площадка в кв. „Лъгът”.

Според младите родители „промяната започва от вътре навън” и затова смятат, че личния пример е този, който ще учи децата им на ценности и добро отношение в обществото. „В почистването взеха участие и дечица, чието желание, всъщност, е смисълът на всичко…”- споделя майка от групата – „защото техните ранни навици, създават личностите, които ще ценят нашия труд след години!”

Инициаторите отправят призив към всички съграждани и гости на града:

„Ако занапред всеки събира боклука след себе си, ще отнема много по-малко време! Прехвърляме щафетата на ползвателите на площадката, чието единствено задължение е, да запазят сегашния ѝ вид. Вярвам че са достатъчно интелигентни хора и ще оценят труда ни! Вярвам още, че всички майки искат децата им да играят на чисти и безопасни детски площадки! Нека с общи усилия, да направим града ни красиво и уютно място за нас и нашите деца!”

Галерия

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button