Наградиха най- добрия идеен проект за Малък пазар в Троян – видео

Днес бе представен  идейния проект, класиран на първо място в конкурса за обновяване на Малък пазар . Победителят в конкурса  – „АДА – Агенция Дизайн и Архитектура“ АД получи своята  награда  .

Проектантският екип е съавтор на „Женския пазар“ в София, автор на пазар „Връбница“ и на много други търговски площи в страната.

До определянето на победителя се стигна  чрез   комисия, председателствана от управителя на „Общински пазари“ ЕООД бяха трима общински съветници, включени по предложение на Кмета на Общината и след решение на Общински-съвет Троян, както и представители на Общинска администрация, сред които и главният архитект.  Идейният проект беше обсъден с ползвателите на терени на „Малък пазар“,

Според регламента на конкурса, бяха връчени и наградите за проектите класирани на първите три места, както следва: за първо място 3000 лв., за второ място 1500 лв. и за трето място – 1000 лв.

В залата на Общината бяха дошли много малко хора. Уважили поканата бяха  общински съветници, проектанти, бизнесмени, служители на Общинска администрация и собственици на павилиони

Бяха изказани много мнения.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button