Ученици и студенти проявяват интерес към работата на общинската администрация в Троян

 От 19 до 21 юни, студенти от Нов български университет се  провеждат теренно проучване отново в Община Троян. Преподаватели от бакалавърска програма „Администрация и управление“ се свързаха с общината. Мотивите за избор точно на Троян са добрите практики, които общината упражнява и активната дейност, която има. Студентите проявяват интерес за проследяване на работата на системата за вътрешна комуникация, центъра за обслужване на граждани и комуникацията с медии.

 

Нека припомним,че през месец май ученици от НУ „Св. св. Кирил и Методий“ класен ръководител г-жа Шошкова, посетиха Община Троян, за да разберат повече за това как работи администрацията, какви услуги предлага и какви са отделите и дирекциите, които се помещават в сградата. Малко повече от 20 възпитаници на училището посетиха администрацията и бяха посрещнати от кмета на Общината г-жа Михайлова и началника на отдел „Услуги на гражданите“ – Анита Маринова. Малките ученици проявиха особен интерес към услугите, които всеки гражданин може да получи в Общината, какви писма постъпват ежедневно и какви са основните въпроси, по които хората се обръщат към кмета на една Администрация.

Поради зачестилия интерес от страна на ученици на територията на троянска община, кметът г-жа Михайлова ще изпрати в началото на новата учебна година писма-предложения до директорите на училища от общината за организиране на открити посещения както на ученици от началните класове, така и за по-големите ученици, сред които да се популяризира работата на Администрацията и младежите да имат знанията в кои случаи може да търсят подкрепа от общината и как да се обръщат към нея.

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button