Ученици от СУ „Климент Охридски“ изиграха две приказки на Андерсен

През последните дни на май учениците от начален курс при СУ „Климент Охридски“  Троян имаха възможност да се насладят на театралната игра на техни съученици от 4-ти б клас. Две приказки на Андерсен „Принцесата и граховото зърно“ и „Свинарят и царската дъщеря“ бяха слети в една интересна за децата история, изпълнена със смях и закачки, оригинални превъплъщения и уникални костюми.

Декорите за спектакъла бяха изработени от художника Красимир Кунчев, а музикалното оформление беше дело на Недко Чаушев и Рая Петрова. Зрителите се насладиха и на красив средновековен танц, изготвен от преподавателя по музика Весела Кунова, а режисьор бях аз – техният класен ръководител Христина Петрова.

Публиката сякаш се потопи в едно друго време с нрави, различни от нашите, с много красота и се докосна до царството на принцеси и техните придворни дами.

Всичко това стана възможно благодарение на проекта към МОН „Твоят час“, за който СУ „Климент Охридски“ кандидатства. Изказвам специална благодарност на директора на гимназията г-жа Иванка Цекова и на всички, които ми помогнаха при реализирането на представлението.

Благодарение на този проект не само публиката от ученици и родители бе удовлетворена, но и самите артисти се почувстваха много щастливи от този досег до театралното изкуство. Може би някои от тях наистина ще станат актьори в бъдеще.

Христина Петрова

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button